Dabas pētnieku velopārgājiens Dundagā

Rekordliels dalībnieku skaits – pussimts bērnu un pieaugušo – sestdien devās tradicionālajā rudens velopārgājienā, ko organizēja skolas vides zinību pulciņa skolotāja Ilze Andersone. Šoreiz mēs – skolēni, viņu māsas un brāļi, no kuriem jaunākajam bija 5 gadi, kā arī vecāki un vecvecāki – iepazinām Dundagas pusi.

Kubalu skolā – senākajā no koka būvētajām koka skolām Latvijā – un tajā iekārtotajā Ernesta Dinsberga muzejā mēs gan uzzinājām par skolas dzīvi 19.gadsimta nogalē, gan varējām iemēģināt roku, rakstot ar zoss spalvu un grifeli. Savukārt Dundagas eksotisko dzīvnieku parkā skatījāmies, glaudījām, barojām un mazliet baidījāmies no lielākiem un mazākiem četrkājainajiem draugiem.

Pēc dzīvnieku apskates kāpām velosipēdos, lai dotos vairāk nekā 30 kilometrus garā aplī ar divām galvenajām pieturām – Liepniekvalka klintīm un Valpenes piramīdu, ko no akmeņiem izveidojusi Imanta Ziedoņa domubiedru grupa. Velopārgājiena noslēgums daudziem bija īsta cīņa ar stipro pretvēju. Taču visi atrada sevī otro un varbūt pat trešo elpu un laimīgi sasniedza finišu, pārgājiena noslēguma baudot jūras skatus un unikālo saulrietu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *