Jotas idejas Mātes dienai

Sveiks, brīvā laika centra “Jota” draugs!

Tuvojas skaistākie svētki maija mēnesī – Mātes diena.

Mēs Tev iesakām pagatavot interesantas, mīļas un oriģinālas dāvanas māmiņai.

Dāvanu kastīte

Dāvanu kastīte mammai.

Tev būs nepieciešams: kastīte, krāsains papīrs, līme, dzija vai skaista lentīte, mammas mīļākās konfektes, pildspalva. Vari izmantot arī pērlītes, uzlīmes vai citus dekoratīvus materiālus.

1. Atrodi mājās nelielu kastīti. Ar vienu vai vairāku toņu krāsainiem papīriem skaisti un rūpīgi to aplīmē. Dekorēšanai vari izmantot arī pērlītes un citus tev pieejamos materiālus. Pievērs uzmanību tam, lai krāsu un dekoru izvēle būtu samērīga – t. i. reizēm mazāk un vienkāršāk izskatās labāk 🙂

2. Paņem tik konfekšu, cik vari ielikt kastītē. Saskaiti, cik konfekšu sanāk, un izgriez tikpat daudz mazu lapiņu. Uz katras lapiņas uzraksti kādu īpašu domu mammai. Pasaki mammai, ka tu viņu mīli, novērtē, ka tev viņa ir īpaša, dārga un tāda vienīgā. Vari izmantot arī nepabeigtos teikumus:

Mammu, es novērtēju tevi, jo…
Mammu, tu man liec smaidīt, kad…
Mammu, tu esi vislabākā…
Mammu, man prieks, ka…
Mammu, paldies tev par… u. c.

3. Ja vēlies, vari lapiņas arī izdekorēt (krāsot, zīmēt, uzlīmēt uz katras lapiņas pērlīti utml.).

4. Katrā lapiņā uztaisi mazu caurumiņu, caur kuru izver dziju vai lentīti. Piesien lapiņas klāt konfektēm un saliec to visu kastītē.

Ja vēlies, kastīti vari izgatavot arī pats, meklējot locīšanas u. c. veidus internetā. Vari izmantot www.pinterest.com, meklētājā ierakstot gift box craft, gift box idejas, box making u. Tml.

Idejas apsveikumiem.

Vari gatavot apsveikumu kartiņu no jebkāda papīra, kas mājās. Tekstu var rakstīt uz vāka vai kartiņas iekšpusē, kā pats vēlies.

Idejas apsveikumiem

Liels plakāts.

Vari arī taisīt lielu plakātu ar uzrakstu un izdekorēt to, kā pats vēlies. Plakāts būtu daudz jaukāk, to var veidot kā gleznu un vēlāk pielikt pie sienas.

Liels plakāts

Skaisti salocītas salvetes svētku galdam.

Tu vari noformēt svētku galdu ar skaisti salocītām salvetēm, paskatoties šeit un šeit. Būs jauki, ja Tu ne tikai salocīsi salvetes, bet arī pagatavosi ko garšīgu 🙂


SPORTA AKTIVITĀTES.

Piedāvājam GoldBarbell sagatavotos treniņus bērniem un jauniešiem. Viņu Youtube kanālā vari atrast vairākus video, kuros pieejami fiziskie treniņi, kurus var pildīt mājās.


CITAS AKTIVITĀTES.

Mazākajiem bērniem piedāvājam noklausīties daudz dažādas pasakas un teikas latviešu valodā, apmeklējot portālu PASAKAS.NET.

Portāls FILMAS.LV Tev piedāvā noskatīties vairāk nekā 200 latviešu radītas mākslas un multiplikācijas filmas.

Jauniešiem piedāvājam veltīt laiku savai pašizaugmei un noskatīties kādu iedvesmojošu materiālu, kur viens no lektoriem ir JOTAs draugs Kristaps Kravalis. Video pieejami viņa Facebook lapā.

Radošas idejas “Jotas” draugiem attālinātās mācīšanās laikā. 1.daļa.

Radošas idejas “Jotas” draugiem attālinātās mācīšanās laikā. 2.daļa.

Radošas idejas “Jotas” draugiem attālinātās mācīšanās laikā. 3.daļa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *