Rīgas 5.Internātpamatskolas direktores Ilutas Vilnītes lekcija

Projektu konkursa “Atbalsts skolas stratēģisko mērķu sasniegšanai” aktivitātes.

Ilutas Vilnītes lekcija – 6. decembrī Rīgas Kristīgajā vidusskolā – Teorētiskā lekcija – “Darbs ar izglītojamiem ar funkcionāliem traucējumiem. Mācību process un skolas vides pielāgošana”

Rīgas 5.Internātpamatskolas direktore Iluta Vilnīte nolasīja ne vien interesantu lekciju par to, kā strādāt ikdienā ar bērniem, kuriem ir autisma iezīmes un diagnosticēts autisms, bet ļoti daudz stāstīja arī savu un kolēģu pieredzi, kā darboties ikdienā, stundās, kādus palīgmateriālus izmantot, ar kādām metodēm ieinteresēt, noturēt šo bērnu uzmanību. Runājot ar skolotājiem arī vēl pēc nodarbības, visi atzina, ka šī ir bijusi pagaidām viena no vissvērtīgākajām nodarbībām projekta laikā, jo reāli varēja runāt un izjautāt cilvēku, kas ikdienā saskaras ar šim problēmām daudz lielākā apmērā, nekā mēs – vispārizglītojošā skola, kurā pagaidām tādu bērnu ir skaitliski nedaudz.

Lekcija patiesībā bija vairāk kā diskusija, jo skolotāji dalījās pieredzē, uzdeva jautājumus, apsprieda dažādas dzīves situācijās, kuras ir sastopamas ikdienas darbā.

Interesanti bija padomi arī skolas vides pielāgošanā un labiekārtošanā, kas atvieglo šo bērnu iespējas orientēties telpā, mazina stresu nepazīstamās situācijās.

Ļoti daudz vērtīgu padomu varējām arī sev paņemt no atbalsta materiālu gatavošanas piemēriem, kurus savā darbā izmanto Rīgas 5.Internātpamatskola.

Ar nepacietību gaidām nākamo tikšanos jau klātienē Rīgas 5.internātpamatskolas telpās, kur varēsim vēl vairāk apgūt pieredzi praksē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *