Rīgas Kristīgās vidusskolas skolotāji 2017./2018.m.g. piedalās projektu konkursā “Atbalsts skolas stratēģisko mērķu sasniegšanai”, ko organizē Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskais centrs.

Piedalīties šai projektā mūs mudināja profesionāla nepieciešamība pilnveidot savas prasmes un iemaņas darbā ar izglītojamiem, kuriem ir mācīšanās traucējumi. Arī viens no skolas stratēģiskajiem mērķiem šajā mācību gadā ir izglītības procesa un satura pilnveidošana un efektivizēšana, ceļot izglītības kvalitāti un konkurētspējību un radot tādu izglītības vidi, kas saprot izglītojamo individualitāti un sabiedrības vajadzības – brīva personība un atbildīgs pilsonis.

Projekta mērķis – pedagogi, pilnveidojot kompetences, nodrošina un uzlabo iekļaujošu, drošu, attīstošu un labvēlīgu vidi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, īpaši bērniem ar autiskā spektra traucējumiem. Dažādās lekcijās, praktiskās nodarbībās, ārpusskolas pasākumos, pieredzes apmaiņas braucienā, skolotāji mācīsies visa gada garumā un pilnveidos savas zināšanas.

Pirmā noderīgā teorētiskā lekcija, ko vadīja psihoterapeits Gunārs Trimda, jau aiz muguras, apgūti teorētiskie pamati, zināšanaspar biežākajiem uzvedības traucējuma simptomiem. Apmeklēta arī starptautiskā konference “Labā prakse autisma jomā”. Pieredzes apmaiņas seminārā pārrunāts konferencē dzirdētais.

Liels emocionāls piedzīvojums un pamats dzudzām pārrunām bija Rīgas Nacionālā teātra izrādes “Savādais atgadījums ar suni” apmeklējums un pārrunas, diskusija par izrādē risinātajām problēmām. Ar nepacietību gaidām nākamo nodarbību jau 6.decembrī – lekciju-nodarbību ar lektori, eksperti Ilutu Vilnīti, kad runāsim par tēmu “Mācību vides un skolas vides pielāgošanu bērniem ar mācīšanās traucējumiem”, bet ne tikai par to. Sekojiet līdzi arī turpmāk skolas mājaslapā un Facebook lapā. Savukārt ar mūsu pieteikumu projektu konkursam “Atbalsts skolas stratēģisko mērķu sasniegšanai” varat iepazīties šeit.

Mārīte Alksne, direktores vietniece izglītības jomā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *